Maak kennis met onze bodembioniers

Ties Temmink

 Het herstellen van de bodem is een verhaal van hoop, in een wereld die zich op vele vlakken in een neergaande vicieuze cirkel bevindt. Ik voel mij zeer gemotiveerd en bevoorrecht om ons verhaal te kunnen uitdragen zodat we de broodnodige transitie kunnen versnellen. Het werk van Elaine Ingham verbindt  diverse gebieden zoals hydrologie, klimaatactivisme, permacultuur en degrowth, en dat spreekt mij enorm aan.

 

Benthe van Wallenburg

Vanuit mijn achtergrond in tuinbouw zie ik dagelijks dat we door nauwe blikken te houden, de bodems en het leven daarin systematisch over het hoofd zien. Dat er een manier bestaat waarbij ik hierin een verandering kan ondersteunen voelt als een enorme kans. Werken aan het opbouwen van de bodem, de gezondheid van onze basis, brengt energie en zie ik als onze gezamenlijke uitdaging komende tijd.

Kirsten van Reisen

Natuur is voor mij één en al verwondering. Dat het bodemleven zo belangrijk en zo complex is, maakt het fascinerend om mee te werken. We leren steeds meer over de samenhang in onze wereld, van microorganismen, via het landbouw- en voedselsysteem, tot de grotere biodiversiteits- en klimaatcrises. Als klein onderdeel van het grotere geheel ben ik blij dat ik me hiermee bezig mag houden. Mijn drijfveer is om zoveel mogelijk samen met de natuur, onze ecosystemen te herstellen en daar zoveel mogelijk anderen voor te enthousiasmeren.

Jonathan Loogman

Mij gaat het welzijn van de natuur, de planeet en haar bewoners nauw aan het hart. De laatste eeuw overschrijden we echter vele ecologische grenzen en komt de natuur steeds verder in het gedrang.  Een bijdrage mogen leveren aan het herstellen van de bodem, of wel, het fundament van al het aardse leven, voelt voor mij als een enorme eer. Met een achtergrond in bodembiologie en mycologie werk ik met veel plezier mee aan dit project!