Vier enthousiaste en jonge ondernemers hebben in 2021 hun krachten gebundeld en onderzoeken sindsdien de landbouw van de toekomst. Vanuit deze samenwerking zijn diverse projecten ondernomen en opgezet. In de verschillende projecten wordt er vooral gekeken naar de essentiële rol van ecologische processen binnen duurzaam bodem- en plantbeheer.

De CMC compostkeerder

Voor het maken van onze compost, gebruiken we de CMC ST200, een compostkeerder. Deze machine is ontworpen en geproduceerd door Compost Systems, een bedrijf gevestigd in Oostenrijk. Geïnspireerd door Dr. Ehrenfried Pfeiffer, Siegfried en Uta Lübke maken zij machines die de compost op een zo’n delicaat mogelijke manier keren. Hierdoor raakt de opbouw van micro-organismen en het klei-humus complex niet onnodig verstoord. Ook houdt de machine rekening met de maximale breedte van de composthopen; om het composteringsproces goed te laten verlopen is het belangrijk dat er voldoende zuurstof bij kan komen, hierdoor kunnen de rillen niet te groot opgebouwd worden. 

Zorgboerderij Slangenburg

Zorgboerderij Slangenburg is voor ons de perfecte omgeving om compost te maken en de Dr. Elaine Ingham methode te testen. Deze locatie fungeert als kennisbank, mini-lab en broedplaats voor creatieve ideeën. Samen met het team van de zorgboerderij werken we hier dan ook aan de transitie naar regeneratieve landbouw. De sfeer is goed en de deur staat voor iedereen open. Met een nieuw aangelegde market garden produceren ze in samenwerking met de Voedselbank genoeg voedsel voor maar liefst 400 Nederlandse gezinnen per jaar.